Flákač bloguje: Nejšílenější taháky

Flákač bloguje: Nejšílenější taháky

Tahák sem, tahák tam. Každý z vás má určitě svůj vlastní oblíbený způsob, kterým mu drobné opisování vychází. Pojďme se podívat na tipy těch největších flákačů a taky na nejšílenější taháky vůbec. 

Do ruky

Já sám si taháky zarovnávám na délku cca 5-6 centimetrů a při velikosti 4,5 na 14 řádků pod sebou. Takto rozstříhané kartičky slepím zády k sobě a oblepím izolepou. Tahák se dá umístit pod test, mezi nohy, nebo pokud jste slepí jak krtci, tak se ideálně vejde do dlaně.

Tenhle dlaňový tahák je parádní v tom, že pojme opravdu hodně textu (14 řádků na každé straně). Když takových kartiček uděláte víc, můžete si do dlaně schovat obsah celého semestru. Náš tip: ruku s tahákem držte přirozeně rozevřenou, ne křečovitě. Zatím 100% úspěšnost, takže 10/10.

Košile

Vyzkoušeli jsme i metodu Košile, kdy tahák nalepíme do odepnutého rukávu košile levé ruky. Do rukávu ideálně vidíte, když si rukou podepřete hlavu. Na tenhle tahák snad nikdo nepřijde. Nevýhodou může být malý prostor pro text a krapet nešikovná manipulace. Košile od nás dostává 8/10.

Foto: Studenta

Michael Scofield

Používat metodu Michaela Scofielda, potetované postavy z amerického seriálu Prison Break, se vyplácí především při kreslení grafů. Ideální na nákres je levé (pokud píšete pravou rukou) zápěstí, předloktí. Když už nestačí místo, tak případně i biceps z vnitřní strany.

Když neumíte vůbec nic, potetujte se tímto způsobem kompletně, přesně jako Michael v seriálu. Sofistikovaní profesionálové si mezi grafy dokreslí vzory růží, lebek či geometrických obrazců, takže na první pohled opravdu vypadají jako potetovaní. Tahle metoda, i když je vcelku rafinovaná, nejde používat pořád, a tak získává pouhých 6/10.

Silonky

Super výhodná a super známá holčičí metoda tahákování. Jednoduše schovat papír pod silonky na stehno a zakrýt sukní. Holky na střední škole vždycky naivně říkaly: „Přece nám nemůže učitel říkat, abychom vyhrnuly sukni, to je sexuální obtěžování!“. Realita byla jiná a zejména náš učitel na děják si s touhle neetickou kontrolou stehen nedělal vůbec žádné starosti. Není potřeba připomínat, že tenhle tahák je absolutně zbytečný pro lidi, kteří nevidí dobře na dálku. 7/10.

Nemáš silonky, zkus triko

Update silonkové dívčí verze přišel na scénu před pár lety. Tahák nalepte na vnitřní stranu trička a otočte, když vás nikdo nevidí. Easy play, pokud vidíte miniaturní písmenka na takovou vzdálenost. 7/10.

Etiketa (level All-Pro)

Absolutní šílenost v oboru tahákování jsem se naučil už na střední a je nutno dodat, že tento kousek je pro opravdové fajnšmekry. Ve většině škol je dovoleno mít při testu na lavici lahev s pitím. No a mně chutná Sprite, nejlépe v dvoulitrovém vydání.

Naskenoval jsem etiketu a v grafickém programu upravil chemické složení limonády na vzorečky z fyziky. Vytisknul na lesklý papír, nalepil a bez stresu kompletně všechno opsal.

Pokud se ptáte, jestli není lepší se to naučit, tak není! Tohle nás přece baví! Nikdo nic nepoznal, tahle metoda funguje perfektně… pokud teda máte chuť se s tím dělat. 8/10.

Foto: Studenta

Sluchátko

Jistě vzpomínáte na scénu z filmu Vejška a ono to tak doopravdy funguje. V rámci většiny vysokých škol v Praze je k dispozici několik takových neviditelných sluchátek. Stačí si sehnat přítele na telefonu, který vám do ucha nadiktuje všechno, co potřebujete vědět. Má to ale háček, test mu musíte nejprve vyfotit mobilem a poslat a na tom se to dost často zadrhne. Jestli učitelé na vysoké něco absolutně netolerují, tak je to používání mobilů při testech. Nápad je to super, má ale pořád mouchy. 6/10.

Kamera

Ideální kombinace netolerovaných elektronických pomůcek je právě zmíněné sluchátko spolu s minikamerou umístěnou například v knoflíku košile nebo v propisce zastrčené za uchem. Přítel na telefonu vidí všechno v přímém přenosu, a tak může zběsile diktovat. Když už si dáte tu práci a seženete si toto nákladné špionážní vybavení, dejte mi prosím vědět, měl bych tak o dva až tři prototypy zájem.  Zatím: 4/10.

A jaké taháky používáte vy? Napište nám do komentářů na Facebook a my váš tahák zveřejníme!

Text: Flákač Zpovolání

Foto: bigstockphoto.com, pixabay.com

Mohlo by tě zajímat

Nejnovější